HOAS ja Leanheat yhteistyöhön

Suomen suurin opiskelija-asuntotoimija Hoas aloitti Leanheatin käyttöönoton 500 asunnossa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Järjestelmällä tavoitellaan merkittäviä säästöjä asuntojen energiakustannuksiin. Samalla Hoas liittyi mukaan Leanheatin ohjausryhmään. Hankkeen kokonaistavoitteena on entistä paremmat asumisolosuhteet ja jopa yli 20% kokonaissäästöt lämmityskustannuksissa.

Leanheat-järjestelmää on pilotoitu vuoden 2014 syksystä lähtien kaikenikäisissä asuntokohteissa ympäri Suomen. Konseptissa taloihin asennetaan huoneistokohtaiset lämpötilamittarit ja niihin perustuva säätöjärjestelmä.  Mittauksista kertyvän tiedon pohjalta automaattinen analyysipalvelu muodostaa toimenpide-ehdotuksia energian säästämiseksi koko asuntokannassa. Tietoa hyödynnetään monin tavoin säästökohteiden löytämisessä ja asumisolosuhteiden parantamisessa.

Konsepti on tiettävästi ensimmäinen laatuaan maailmassa. Sen erityispiirteitä ovat edullinen asennettavuus kaikenikäisiin taloihin, kaikki asunnot kattava langaton sensoriverkosto ja ennen kaikkea suurten tietomassojen hyödyntäminen automaattisen analysoinnin eli nk. ”big datan” avulla.

”Pitkäjänteisenä tavoitteenamme on hillitä asumiskustannusten nousua ja vuokrien korotuspaineita. Kohtuullisten asumiskustannusten ohella meille on yhtä tärkeää, että opiskelijat viihtyvät Hoas-kodeissaan. Uskomme, että tällä hankkeella pystymme säästämään energiakustannuksissa ilman, että asumisviihtyvyydestä tulee tinkiä”, linjaa Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Tarhio, Hoas
puh. +358 400 800 255
matti.tarhio[at]hoas.fi
www.hoas.fi

Toimitusjohtaja Jukka Aho, Pandia Oy
puh. +358 44 3756044
jukka.aho[at]pandia.fi
www.leanheat.com
www.pandia.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 000 kpl ja asukkaita noin 18 000. www.hoas.fi

Pandia Oy on kiinteistöyritysten analytiikkaratkaisuihin erikoistunut ohjelmisto- ja palvelutalo. Yritys on vuodesta 2007 lähtien kehittänyt ja kaupallistanut ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla johdetaan mm. yli 100 000 asunnon toimintaa. Pandian verkosto sekä vahva osaaminen sekä analytiikasta että kiinteistöalasta ovat avainasioita Leanheat-konseptin kaupallistamisessa.

 

2017-05-11T09:41:10+00:00
en