Julkaisimme tänään 1.10.2014 Leanheat-konseptin, jolla Suomen ja maailman asunnot saadaan älykotien aikakaudelle kertaheitolla. Homman juju on simppeli – kerrostaloasuntoihin asennetaan langattomia antureita, antureiden tiedot kerätään reaaliajassa ja kerättyjä tietoja hyödynnetään kerrostalojen säädössä, korjaamisessa ja muussa hallinnassa. Kokemuksiemme perusteella tällä tavalla saadaan säästettyä energiaa 20 % ja samalla saadaan karsittua kerrostalojen hallinnon ärsyttäviä työtehtäviä ja niiden kestoja. Ja kaiken lisäksi asukkaan asuinolosuhteet paranevat. Kaikki siis voittavat.

Yksinkertaiselta kuulostavan idean takana on valtava työmäärä. Leanheatin kehitys aloitettiin jo vuonna 2011. Projektin ensimmäisiä haasteita oli luotettavan ja kustannustehokkaan anturointiteknologian löytäminen. Pitkän etsimisen ja kokeilun jälkeen kumppaniksi löytyi Si-tecno, jonka anturointi- ja säätöteknologia on kertakaikkisen hyvä juuri kerrostalojen anturointiin ja säätöön. Seuraava suuri askel oli todistaa potentiaalisille asiakkaille että hommassa on todella järkeä. Tämän työn seurauksena meillä on nyt alkamassa 4000 kerrostaloasunnon pilotti valtakunnallisella laajuudella. Pilotin myötä lähdemme yhdessä suomalaisten kiinteistöomistajien kanssa viemään koko maailman asuntosektoria eteenpäin. Tällaista ei ole koskaan aiemmin tehty missään. Ja mikä parasta, koko homma on MADE IN FINLAND.

Vaikka suurin osa työstä on vielä edessä, on tässä vaiheessa hyvä hetkeksi pysähtyä nauttimaan työn tuloksista. Laitteistoasennnukset on jo tehty yli 1000 asuntoon, joten konsepti ei ole enää pelkkä päässä pyörivä ruusuinen visio, vaan todellisuutta. Uuden tekeminen vaatii rohkeutta kaikilta osapuolilta – haluammekin kiittää pilottikumppaneitamme luottamuksesta sekä teknologiakumppaniamme Si-Tecnoa samojen visioiden jakamisesta. Kiitokset myös työntekijöillemme, jotka ovat antaneet kaikkensa Leanheatin ja muiden tuotteidemme kehityksessä.

Kuten sanottua, edessä on vielä pitkä polku ja paljon työtä. Projektista kiinnostuneiden iloksi tulemme blogaamaan etenemisestä niin ahkerasti kuin vain ehdimme.