Savon Voima on julkistanut Leanheatin järjestelmää hyödyntävän Lämpötalkkari-palvelun. Leanheatin uuden kumppanin Lämpötalkkari-palvelu tarjoaa taloyhtiöille tekoälyyn perustuvan lämmönkulutuksen ohjausratkaisun, jonka avulla talonyhtiöt saavat tasaisemman sisäilmalämpötilan ja säästävät samalla energiaa.

”Lämpötalkkari säätää lämmitystä asuntojen lämpötilojen ja talon yksilöllisten ominaisuuksien perusteella. Se ottaa huomioon myös sääennusteen ja säätää lämmitystä ennakkoon. Näin asunnot eivät lämpene liikaa missään tilanteessa”, kertoo palveluvastaava Aku Hiltunen Savon Voimasta.

Lämpötalkkarin taustalla oleva Leanheatin tekoäly huomioi muutokset ja joustaa tehohuippujen kohdalla. Tämä pienentää kaukolämpökuluja.

”Kiinteistön huipputehontarve laskee ja näin tekee myös tehomaksu”, sanoo Hiltunen.

Huipputehojen välttäminen auttaa myös suojelemaan ympäristöä. Savon Voimassa huippukuormat joudutaan tekemään kovimmilla pakkasilla vara- ja huippulaitoksissa öljyä polttaen, kun Savon Voima tuottaa muuten kaukolämpönsä lähes kokonaan kotimaisilla polttoaineilla.

Kaukolämpöä 13 savolaiskunnan alueella tuottavalle Savon Voimalle Leanheatin ratkaisuntoimintavarmuus ja luotettavuus olivat tärkeitä.

”Yhteistyökumppanin valinnassa painoi juuri se, että tekniikka on jo laajasti kokeiltua”, kertoo Hiltunen.

Leanheatin IoT- eli esineiden internetiin perustuvaa tekoälyratkaisua on kehitetty useiden vuosien ajan. Tähän mennessä se on asennettu jo 25 000 suomalaiseen asuntoon.

Lue lisää Savon Voiman blogista

Lisätietoja:
Aku Hiltunen, Palveluvastaava, Kaukolämmön lisäpalvelut, Savon Voima Oyj, puh. 044 723 7157
Jukka Aho, toimitusjohtaja, Leanheat Oy, puh. 044 375 6044