Lämpöpalveluita eri puolella Suomea tarjoavalla Elenia Lämmöllä on huomattu asiakkaiden tarpeiden muuttuminen. Tämän päivän asiakkaalle ei enää riitä yksin se, että energia tulee kotiin varmasti.

”Asiakkaille on yhä tärkeämpää, että energia myös käytetään järkevästi”, kertoo Elenia Lämmön asiakkuus- ja kehitysjohtaja Tero Holappa.

Tätä tarvetta varten Elenia on laajentanut Lämpöluotsi-palvelukokonaisuuttaan uudella Lämpöluotsi Älykäs -lämmönhallintaratkaisulla.

”Haluamme tarjota asiakkaille tukea lämmön järkevään käyttöön. Tätä varten yhdistämme Leanheatin tekoälyratkaisun ja Elenian ihmisälyn ratkaisuun, jolla seuraamme ja optimoimme asiakkaiden lämmönkulutusta”, Holappa kertoo.

Uuden lämmönhallintaratkaisun avulla Elenia seuraa jatkuvasti lämpötilaa ja lämmitystä Elenian asiakkaiden kiinteistöissä. Tekoäly on aina hereillä. Seurannan lisäksi tekoäly tekee säätöjä lämmitykseen.

Tekemänsä oman seurannan lisäksi Elenia tarjoaa myös tietoa lämmityksestä asiakkaille. Palvelun ansiosta lämmityksen järkeistäminen ei kuitenkaan jää asiakkaiden vastuulle.

”Tärkein asiakkaan tästä saama etu on se, että asunnossa on tasaiset olosuhteet. Tarjoamme asiakkaille hyvää oloa”, Holappa kertoo.

Holapan mukaan uusi, Leanheatin kanssa tehty ratkaisu tarjoaa asiakkaille myös lämmitysenergian säästöä ilman, että asunnon viihtyvyydestä tarvitsisi tinkiä. Lisäksi uuden järjestelmän avulla voidaan varmistaa, että lämmityslaitteet ovat kaikkialla kunnossa.  Mahdolliset viat voidaan havaita hyvissä ajoin ennen kuin asiakas huomaa minkäänlaista ongelmaa.

Energia-alan murroksessa uusia ratkaisuja kehittävä Elenia etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia palvella asiakkaitaan paremmin.

”Tutustuimme Leanheatin tuotteeseen ja huomasimme, että tässä on todellinen mahdollisuus tarjota lisäarvoa asiakkaalle”, Holappa sanoo.

Elenia selvitti muualla Leanheatin ratkaisusta saatuja kokemuksia. Muualla jo saadut tulokset näyttivät hyvin myönteisiltä.

”Oli helppo lähteä tarjoamaan tätä tuotetta”, Holappa kertoo.

Elenia on aloittanut Lämpöluotsi Älykäs -lämmönhallintaratkaisun tarjoamisen asiakkailleen Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön kaikilla Elenian kaukolämpöpaikkakunnilla. Elenia tarjoaa kaukolämpöä Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Päijät-Hämeessä.