Pakkasten lähestyessä kiinteistöjen omistajille on luvassa isompia lämpölaskuja ja kaukolämpöyhtiölle kannattamatonta lämmön myyntiä. Kylmällä kelillä lämmitykseen tarvitaan enemmän lämpöä ja kiinteistön ongelmat näkyvät lämpölaskussa. Samalla hetkellä kaukolämpöyhtiö joutuu herättelemään talven kulutuspiikkejä varten hankitut huippulaitokset. Tämä ei ole hyvä asia, sillä huippulaitoksilla tehty lämpö on joskus niin kallista, että sen tuottaminen maksaa enemmän kuin mitä asiakas siitä maksaa.

Tämän vuoksi monet kaukolämpöyhtiöt ovat lähteneet Leanheatin kumppaneiksi. Vaikka Leanheatin käyttöönotto vähentää lämmöntarvetta ja pienentää kaukolämmön kulutuspiikkejä, on kumppanuuden arvo suurempi kuin menetetyn lämmönmyynnin kate. Lämpöä menee vähemmän, mutta se pystytään tuottamaan edullisemmin. Tähän kun lisätään kumppanimme mahdollisuudet käyttää omaa asiantuntemustaan energiaketjun kokonaisoptimoinnissa ja loppuasiakkaan palvelemisessa, voittavat kaikki osapuolet.

Liiketoimintamallit uudistuvat

Kumppanuudessa Leanheatin kanssa on kyse liiketoimintamallien sovittamisesta siten, että kaikki voittavat. Monesti se tarkoittaa ihan uudenlaisia liiketoimintamalleja. Huoltoyhtiö ei laskuta kohdekäynneistä vaan siitä, että asiat ovat kunnossa. Insinööritoimisto tasapainottaa talon lämmitysverkoston Leanheatin keräämien tietojen perusteella, eikä vaivalloisia huoneistomittauksia tarvita. Asiakas voi koota haluamansa ratkaisun haluamistaan elementeistä eli esimerkiksi anturi- ja laitteistovaihtoehdoista.

Asiakkaan ehdoilla uudet ratkaisut heti käyttöön

Tavoitteenamme on löytää yhdessä kumppaneiden kanssa kaikkia osapuolia, myös asiakasta, hyödyttäviä uusia toimintatapoja. Tärkeä osa tätä työtä on uusien kumppaneiden löytäminen ja edelleen niistä ekosysteemin rakentamien, joka saa vahvuutta yhteistyöstä.

Tässä blogissa ovat esimerkkeinä olleet kaukolämpöyhtiöt ja insinööritoimistot, mutta jotenkin meillä on sellainen kutina, että paljon on vielä hyviä kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja löytämättä!

Jos nämä esimerkit olivat mielestäsi innostavia, niin ota meihin yhteyttä, niin tuumitaan, että miten Leanheatin tekoälyohjaus voisi muuttaa sinun liiketoimintaasi.

Terveisin
Ossi Porri
Business Development Manager
0400 751 101
ossi.porri@leanheat.com