Leanheatin, Fortumin ja Espoon Asuntojen usean vuoden yhteistyö on saavuttanut uuden rajapyykin. Fortum SmartLiving -palvelu asennetaan tämän syksyn aikana lähes kaikkiin Espoon Asuntojen omistamiin asuntoihin, eli noin 15 000 asuntoon. Hanke on kokoluokaltaan Pohjoismaiden suurin.

Fortum SmartLiving -palvelu perustuu Leanheatin kehittämään teknologiaan, jossa tekoäly ohjaa automaattisesti kiinteistön lämmitystä asuntojen todellisen sisälämpötilan ja sääennusteen perusteella.

”Olemme tehneet kehitystyötä Leanheatin ja Espoon Asuntojen kanssa jo useamman vuoden. Tämä sopimus on hieno osoitus siitä, kuinka uudenlaisilla palveluilla pystytään luomaan arvoa sekä asiakkaalle että energian tuottajalle. Kiinteistöihin asennettavaa laitteistoa käytetään kiinteistön lämmityksen ohjaukseen, ja se on yhdistettynä myös kaukolämmön tuotannon optimointiin”, sanoo Fortumin asiakkuusjohtaja Pasi Kokko.

Fortum on pilotoinut älykästä lämmityksensäätöjärjestelmää ja lämpöenergian kysyntäjoustoa Espoon Asuntojen kiinteistöissä vuodesta 2015 alkaen. Kokemukset ovat olleet positiivisia. SmartLiving-palvelun avulla on parannettu asumismukavuutta, pienennetty lämmityskustannuksia ja tehostettu lämmöntuotantoa. Lämmönkulutus on pienentynyt pilottikiinteistöissä jopa 10 %.

“Kestävyys on yksi Espoon Asuntojen toimintaa määrittävistä arvoista. Siksi päätös Fortum SmartLiving -palvelun laajentamisesta lähes kaikkiin asuntoihimme on meille luonteva tapa jatkaa aloittamiamme ilmastotoimia. Toteutamme samalla Espoon kaupungin ilmasto-ohjelmaa ja toimimme kaupungin strategian mukaisesti ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijänä”, sanoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen.

”On hienoa nähdä, kuinka yhteistyömme Fortumin kanssa mahdollistaa Espoon Asunnoille energiatehokkaammat kiinteistöt ja asukkaille entistä paremmat olosuhteet. Pienilläkin toimenpiteillä pystytään merkittävästi vaikuttamaan energiakustannuksiin, ihmisten elämänlaatuun sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Aho Leanheatistä.

Lisätietoa:

Jukka Aho, toimitusjohtaja, Leanheat, puh. 044 375 6044