Connected Finland on julkaissut yhteistyöstään Leanheatin kanssa asiakaskertomuksen sekä kumppanivideon.

Connected Finland on 2015 perustettu suomalainen kasvuyritys, joka edustaa ja operoi maanlaajuisia Sigfox IoT-tietoliikenneverkkoja Suomessa ja Virossa.  Lisäksi se suunnittelee ja valmistaa Sigfox yhteensopivia päätelaitteita sekä toteuttaa innovatiivisia asiakasprojekteja. Connected Finland Oy on myös kehittänyt Sigfox-laitteille optimoidun analytiikkapohjaisen palvelualustan.  Yhtiöllä on toimipisteet Espoossa ja Tallinnassa, Virossa.

Leanheat säästää energiaa Sigfox-pohjaisilla IoT-ratkaisuilla

Leanheat optimoi kiinteistöjen energian kulutuksen ja huipputehotarpeen tekoälyn ja internet of things -ratkaisujen avulla. Yrityksen täysin automaattinen ja itseoppiva järjestelmä optimoi reaaliaikaisesti niin yksittäisten rakennusten kuin kokonaisten rakennusryhmienkin lämmitystä ja näin auttaa esimerkiksi kaukolämpöyhtiöitä käyttämään energiaa tehokkaammin ja pienentämään hiilijalanjälkeään.

Leanheatin järjestelmä on asennettu vuoden 2018 lopulla jo noin 100 000 asuntoon ja se oppii asuntoihin asennettavien sensoreiden lähettämän datan perusteella rakennusten termodynamiikasta ja määrittää sitä kautta lämmityksen optimaaliselle tasolle. Sisäilman mittaukseen Leanheat käyttää mm. Connected Finlandin AirWits lämpö- ja kosteusmittaria sekä Sigfox-liittymiä. Connected AirWits on täysin itsenäinen, erittäin pitkällä toiminta-ajalla ja Sigfox-verkkoyhteydellä varustettu lämpötila- ja ilmankosteus -mittari sisätilakäyttöön.

”Kehitimme Connected Airwits-tuotteen vastaamaan selkeään kysyntään. Lämpötilan ja ilman suhteellisen kosteuden mittaaminen on hyvin universaali tarve ja Leanheatin tarjoama ratkaisu on oiva esimerkki ajantasaisen ja tarkan olosuhdedatan merkityksestä meille kaikille tärkeissä ympäristötalkoissa”, kertoo Marko Vanninen, yksi Connected Finlandin perustajista.

Sigfox on pitkän kantaman radioverkkoteknologia, joka kantaa pitkälle ja läpäisee tehokkaasti esteitä. Teknologia on optimoitu pienten viestien välittämiseen ja yksinkertaisuudessaan mahdollistaa laitteiden pitkän paristonkeston ja ratkaisujen edullisen hinnan. Datan integrointi asiakasjärjestelmiin on yksinkertaista ja suoraviivaista, tässä tapauksessa siis laitteet kertovat asuntojen sisäoloista suoraan Leanheatin järjestelmälle, joka pystyy tietojen avulla reagoimaan ja optimoimaan sisäolosuhteita.

”Teimme keväällä 2017 kattavan anturiverkkokilpailutuksen, jossa Connected Finlandin tarjoamat Sigfox-pohjaiset anturit- ja liittymät nousivat mielenkiintoiseksi uudeksi laitteistovaihtoehdoksi. Meidän ja asiakkaidemme kokemukset ovat nyt jo kymmenien tuhansien asennettujen laitteiden kokemuksella erinomaiset”, toteaa Leanheatin toimitusjohtaja Jukka Aho.

Leanheatille on merkittävää erityisesti Connected Finlandin tarjoamien laitteiden ja tietoliikenneyhteyksien aiempaa alhaisempi kustannustaso ja asennuksen helppous.  Kansainvälistyvälle yritykselle on lisäksi tärkeää mahdollisuus käyttää samoja laitteita ja Sigfox-liittymiä myös muissa maissa. Sigfox-verkot kattavat tällä hetkellä miljardin ihmisen alueen 53:ssa eri maassa ja siihen kytketyt laitteet toimivat kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailman, ilman erillisiä roaming-maksuja.

 

Katso Connected Finlandin ja Leanheatin kumppanivideo YouTubesta:
https://www.youtube.com/watch?v=65G-xQF1EbI&t=2s

 

Lisätietoja:

Marko Vanninen, Founder, Connected Finland Oy, puh. 045 6700222  marko.vanninen@connectedfinland.fi

Jukka Aho, toimitusjohtaja, Leanheat Oy, puh. 044 375 6044  jukka.aho@leanheat.com