Vuosi 2018 oli meille hengästyttävän vauhdikas ja huikeimpia tähänastisista koko työuralla. Tavoitteet saavutettiin ja ylitettiin kirkkaasti. Muutoksen tiivistää kauniisti liikevaihtomme kasvu – nousimme neljästä miljoonasta 150% kymmenen miljoonan luokkaan, kannattavasti.

Kun vielä puoli vuotta sitten tavoittelimme 60 000 asunnon asennuskantaa 2018 lopulle, repesi kasvu 100 000 myytyyn asuntoon ympäri maailman. Vuoden 2017 katsauksessa kehuin asiakkaamme maailman parhaiksi, nyt tuntuu superlatiivit loppuneen. Asiakkaiden meille osoittama luottamus kääntyy meillä isoksi vastuuksi. Nyt firman eteisessä on yli tuplasti isommat sappaat täytettäväksi.

Kun katsotaan firman sisälle meidän ihmisiä, ei pohjalaisesta suusta meinaa saada ääntä lähtemään. Firmaan hyppäsi lennosta saman verran ihmisiä mukaan kun meitä oli vuoden alussa ja samalla nuppeja on käännetty kaakkoon. Tekemistä kuvaa hyvin firman pikkujoulujen oma bändi, jonka biisit ja kokoonpano vaihtuivat mutta sama rumpali takoi tahtia ammattimaisin ottein. Sitä sanotaan, että pitäisi aina rekrytoida itseään fiksumpia, mutta usein tämän lauseen taakse kätkeytyy jonkinasteinen egoismi lausujan omista taidoista. Meille uudet ihmiset ovat tuoneet oman työpanoksensa lisäksi korvaamattoman arvokkaita näkemyksiä, kokemuksia ja innostusta, josta me firman vanhemmat osaajat olemme ilolla ammentaneet oppia.

Vuoden 2018 aikana mukaan tekemiseen tuli myös paljon uusia yhteistyökumppaneita ja vanhojen kanssa tekemistä on syvennetty. Kun tekemisen intoa ja luottamusta löytyy molemmin puolin pöytää, ei ole tarvinnut käyttää aikaa reviirien piirtämiseen ja energia on saatu käytettyä uuden luomiseen.

Sekä kiinteistö- että energia-ala on valtavassa murroksessa, mikä tekee tulevan arvioinnista melkoisen haasteellista. Olennainen oppi kuluneelta vuodelta on kerätty kokemus ja tunne siitä, että me yhdessä asiakkaidemme, henkilöstömme ja yhteistyökumppaniemme kanssa olemme osaltamme muovaamassa näiden toimialojen tulevaisuutta. Tekemistä on vielä valtavasti jäljellä, mutta jo nyt aikaansaatua voi katsoa suurella ylpeydellä. Kun näkee että täällä Suomessa kovalla työllä rakennettu palvelu etenee mm. Kiinan markkinoilla ja sen avulla voidaan aidosti vaikuttaa ilmastonmuutokseen, on hyvä hetkeksi pysähtyä ennen kuin painetaan kaasua vuoteen 2019. Tuo hetki tosin meni jo.

Leanheatilta toivotamme kaikille aurinkoista talvea ja energiatehokasta lämmityskautta!

Terveisin
Jukka Aho, toimitusjohtaja