Danfoss on lisännyt omistuksensa suomalaisen kasvuyrityksen Leanheatin osakkeista 100 prosenttiin. Leanheat on erikoistunut kaukolämmitteisten rakennusten lämmityksen valvontaan, ohjaamiseen ja optimointiin tekoälyn sekä antureiden avulla.

Danfoss ja Leanheat aloittivat yhteistyön vuonna 2016, jolloin Danfoss myös sijoitti Leanheatiin. Danfoss on vähitellen kasvattanut omistusosuuttaan, ja nyt allekirjoitetulla sopimuksella loputkin Leanheatin osakkeet siirtyvät Danfossin omistukseen.

Danfossin syvällisen järjestelmä- ja sovellusosaamisen yhdistäminen Leanheatin vahvaan osaamiseen analytiikkaohjelmistojen kehittämisessä on iso askel markkina-aseman vahvistamisessa tärkeissä segmenteissä, kuten kerrostalomarkkinoilla ja kaukolämpöjärjestelmissä. Lisäksi osto vahvistaa Danfossin ydintoimintojen digitalisointia.

 Olemme ylpeitä siitä, että Leanheat siirtyy omistukseemme. Kolmen viime vuoden aikana olemme tutustuneet toisiimme niin yritys- kuin yksilötasollakin. Kaikki kanssakäyminen on vahvistanut yhteistä visiotamme ja arvolupaustamme markkinoilla. Arvostamme Leanheatin kehittämää ja markkinoille tuomaa teknologiaa, heidän asiantuntevaa henkilöstöään sekä vahvaa yrittäjäasennetta. Tämä on Leanheatin arvokas ydin, jonka haluamme säilyttää myös jatkossa”, sanooDanfoss Heating -liiketoimintojen johtaja Lars Tveen.

Leanheatin osto tuo uusia innovatiivisia, täydentäviä palveluja ja liiketoimintamalleja Danfoss Heating -liiketoimintaan, jossa Leanheat jatkaa toimintaansa omana liiketoimintayksikkönä nykyisen toimitusjohtaja Jukka Ahon johdolla.

Leanheat on johdonmukaisesti ylittänyt alkuperäisen liiketoimintasuunnitelman tavoitteet, jotka laadittiin Danfossin ensimmäisen sijoituksen yhteydessä vuonna 2016. Yrityskaupan saattaminen päätökseen on osoitus Leanheatin menestyksestä lyhyen ajan sisällä. Yrityksen asennuskanta on kasvanut vauhdilla, ja sen markkinapotentiaali rakennusten muuttamisessa älykkäiksi on valtava. Vuoden 2018 loppuun mennessä Leanheatin ratkaisu oli asennettu 100 000 asuntoon maailmanlaajuisesti ja tavoitteena on miljoonan asunnon rajapyykki vuonna 2022.

Olen erittäin tyytyväinen sekä liiketoimintamme kehitykseen että viime vuosien kumppanuuteen Danfossin kanssa. Päätöksemme yhteistyön aloittamisesta Danfossin kanssa vuonna 2016 mahdollisti meille huomattavasti ennakoitua nopeamman etenemisen kohti vahvaa johtoasemaa tekoälyn ja antureiden avulla tehtävässä energiaoptimoinnissa. Voimme kaikki olla ylpeitä tähänastisista saavutuksistamme, ja odotan suurella innolla kasvupolkumme seuraavaa vaihetta, jossa keskeinen tavoite on laajentumisen kiihdyttäminen kansainvälisillä markkinoilla”, kertoo Jukka Aho, Leanheatin toimitusjohtaja.

Kuvassa ylhäältä vasemmalta katsoen: Torben Dynnweber, M&A Director, Danfoss; Pekka Paaskunta, Development Director Finland, Leanheat; Juho Ruuhijärvi, Product Manager, PandiaJanne Lemmetti, Lead Developer, LeanheatLassi Viitala, COO, LeanheatJuha Varis, COO, PandiaKim Fausing, President & CEO, DanfossMichael Glass, Vice President, Segments and Products, Danfoss ja Glenn Kristiansen, Senior Director, Heat Meters, DanfossPöydän ääressä: Lars Tveen, President Danfoss Heating Segment ja Jukka Aho, CEO, Leanheat

Lisätietoja:

Jukka Aho, toimitusjohtaja
jukka.aho@leanheat.com
puh. 040 738 3909