IoT-pohjaisia tekoälyratkaisuja kaukolämmönohjaukseen kehittävä Leanheat laajentaa liiketoimintansa Ruotsin markkinoille. Yhtiö tuo laajasti käytössä olevan kaukolämmitteisten rakennusten sisälämpötilaa ja kosteutta valvovan IoT-ratkaisun ruotsalaisten kiinteistöomistajien ja kaukolämpöyhtiöiden saataville. Leanheat rakentaa Ruotsiin oman organisaation ja tavoittelee useita pilottihankkeita paikallisten kiinteistöyhtiöiden kanssa jo tulevana lämmityskautena. 

Suomessa perustettu Leanheat lisää merkittävästi rakennusten ja kaukolämpöyhtiöiden energiatehokkuutta ja kustannussäästöjä, luo paremman sisäilmaston asukkaille sekä auttaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Leanheatin ratkaisu laskee rakennusten vuosittaista energiankulutusta 7-10 prosenttia ja leikkaa rakennusten huipputehotarpeesta keskimäärin 20 prosenttia.

Leanheatin tekoäly kerää dataa rakennuksiin ja asuntoihin asennettujen antureiden avulla. Se yhdistää tiedon sääolosuhteista energiayhtiöiden kaukolämpöverkosta kerättyyn dataan. Tämän jälkeen järjestelmä optimoi rakennusten ja asuntojen sisäolosuhteet ja energiankäytön. Järjestelmä ennakoi myös kosteustiedon avulla rakennusten mahdolliset tulevat kosteusongelmat. 

Suuret kiinteistöomistajat ovat ottaneet Leanheatin laajasti käyttöön Suomessa, jossa se valvoo ja optimoi jo yli 100 000:n asunnon sisälämpötilaa ja kosteutta. Leanheat on käytössä myös Kiinassa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Saksassa.

 ”Leanheatin tavoitteena on kasvaa voimakkaasti Ruotsissa ja rakentaa vahva paikallinen organisaatio. Järjestelmämme piirissä oleva suuri asuntokanta tarjoaa hyvän pohjan rakentaa liiketoimintaa Ruotsin kiinteistö- ja kaukolämpömarkkinassa. Myös omistajamme Danfoss on meille tärkeä tuki Ruotsin laajentumisessamme”, sanoo Leanheatin toimitusjohtaja Jukka Aho.

 
Leanheatin Ruotsin myyntipäällikkö Maria Gihlström ja Senior Advisor Håkan Berg.

Leanheatin kasvua Ruotsissa on valittu vauhdittamaan alan kokeneet ammattilaiset. Ratkaisujen myynnistä vastaa myyntipäällikkö Maria Gihlström, jolla on laaja kokemus OEM-myynnistä mm. Grundfosin palveluksessa. Senior Advisor -roolissa on aloittanut kiinteistöalan johto- ja luottamustehtävissä pitkän uran Ruotsissa tehnyt Håkan Berg. Hän on toiminut mm. asumisoikeusyhtiö HSB:n Pohjois-Tukholman toimitusjohtajana ja kiinteistötoimialan työnantajajärjestön Fastigon varapuheenjohtajana.

”Leanheatilla on erittäin vahvat näytöt ja kasvu Suomessa. Uskomme, että Ruotsissa on hyvät mahdollisuuden kasvattaa markkinaosuutta. Ratkaisumme avulla kiinteistönomistajat ja kaukolämpöyhtiöt pystyvät tehostamaan energiankulutustaan ja parantamaan sisäilmaa teknologian avulla”, sanoo Gihlström.

 

Lisätietoa:

Jukka Aho, toimitusjohtaja
jukka.aho@leanheat.com
puh. 044 375 6044

Maria Gihlström, myyntipäällikkö Ruotsi
maria.gihlström@leanheat.com
puh. +46 76 138 0763