Vuosi sitten näihin aikoihin nimesin vuoden 2018 “menestyksen vuodeksi”. Perinnettä jatkaen kulunut vuosi 2019 saa nimen “kasvun vuosi”. Kuin silmänräpäyksessä meistä on tullut suuri, yli 50 hengen työyhteistö. Samalla olemme avanneet useita uusia toimipisteitä ulkomailla.

Muutosta kuvaa hyvin 2019 kesän jälkeen tapahtunut muutto uusiin tiloihin Ilmalaan. Edellinen tila Pitäjänmäellä tuli niin täyteen, että jopa siivouskomeroa käytettiin puhelinneuvotteluihin. Neuvottelutilat olivat lähes aina täynnä, ilmanvaihto ison väkimäärän vuoksi vajavainen ja eteisessä sai väistellä työmatkapyöräilijöiden pyöriä. Tästä kodikkaasta kaaoksesta siirryttiin moderneihin, ammattimaisiin tiloihin, joissa kelpaa hengittää ja tavata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Vaikka kasvu ja siihen liittyvä muutos ei ole ollut aina helppoa, on siitä selvää hyötyä sekä meidän työntekijöillemme, asiakkaillemme että yhteistyökumppaneille. Esimerkiksi Leanheatin ison kohdekannan turvin olemme voineet luoda erittäin ammattimaiset toimintatavat kiinteistöjen huolenpitoon. Kasvun jatkuessa toimintatavat kehittyvät ja asiakkaamme voivat odottaa vielä entistä enemmän hyötyjä palvelumme käytöstä. Työntekijöiden näkökulmasta kasvu avaa nopeita kehittymispolkuja ja uudenlaisia mahdollisuuksia erikoistumiseen. Yhteistyökumppaneille taas skaala näkyy kannattavampana kumppanuutena. Esimerkiksi yhteistyössä kaukolämpöyhtiöiden kanssa huipputeknologian lisäksi tärkeää on uskottavuus olemassaolosta myös pidemmälle tulevaisuuteen, sillä ratkaisuja ei tehdä vuoden tai kahden jänteellä vaan pitkälle tulvaisuuteen katsoen.

Pitkän tähtäimen tulevaisuuden turvaamiseksi vuoden 2019 suurin muutos olikin lopulta Leanheatin siirtyminen kokonaan osaksi Danfossia. Me näemme tulevaisuuden jossa digitaalisia palveluita käytetään kaikkien maailman rakennusten ja kaukolämpöverkkojen ohjauksessa. Osana Danfossia pystymme viemään ratkaisumme ympäri maailmaa ja sitä kautta jatkamaan merkittäviä investointeja palvelujemme kehittämiseen. Tällä tavalla takaamme kilpailukykymme ja pystymme varmistamaan kaikille asiakkaillemme Suomessa ja maailmalla parhaan mahdollisen laadun ja hintatason. Danfossin myötä tekemisen tukena meillä on nyt yli 40 000 kollegaa ympäri maailmaa.

Vaikka firma kasvaa, puitteet kehittyvät ja tekeminen kansainvälistyy, pyrimme kaikin keinoin vaalimaan tekemisemme ydintä – mutkatonta ja ketterää asiakaslähtöistä tekemistä. Kiitos työntekijöillemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme hienosta vuodesta!

Terveisin
Jukka Aho, toimitusjohtaja