COVID-19 on muuttanut maailmaa. ”Business as usual” kuuluu menneeseen aikaan ja organisaatiot ovat mukauttaneet toimintatapojaan nykytilanteeseen. Mekin teemme parhaamme, jotta voimme pitää kollegamme turvassa, pitää liiketoiminnan käynnissä sekä palvella asiakkaitamme kuten ennenkin.

Leanheatin matka alkoi viiden hengen suomalaisena start-upina, ja nykyään olemme osa globaalia Danfoss-konsernia. Koko matkan ajan olemme tuoneet asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla edistyksellistä ja älykästä energian optimointiratkaisua.

Matkan tässä vaiheessa pystymme tarjoamaan merkittävän määrän palveluita, kunnossapitoa ja analysointia etänä. Sillä ei ole merkitystä, olemmeko Helsingissä, Offenbachissa Saksassa tai Tianjingissä Kiinassa – kun asiakkaita palvellaan digitaalisesti, maantiede menettää merkityksensä.

COVID-19 on saanut meidät kiinnittämään huomiota juuri tähän: digitaalisten ratkaisujen tarjoamiin etuihin. Etäohjaus, jatkuva valvonta ja pääsy reaaliaikaiseen tietoon ovat avaintekijöitä verkon toiminnan jatkuvuuden varmistamisessa. Niiden avulla voidaan myös tehdä energiajärjestelmä kestävämmäksi tulevien tilanteiden varalta.

Talouden edistämisessä on järkevää hyödyntää digitaalisuuden tuomia etuja. Kun kytkemme digitaalisen muutoksen ja vihreän muutoksen yhteen, ja pidämme ympäristöystävälliset poliittiset aloitteet elvytyspakettien ytimessä, pystymme sekä vähentämään hiilidioksidipäästöjä että saamaan parhaan mahdollisen taloudellisen tuoton.

Rakennusalalla on potentiaalia toimia yhtenä elpymisen moottorina. Ensinnäkin se lisää taloudellista toimintaa säilyttämällä ja luomalla työpaikkoja: vuonna 2019 rakennusalan osuus koko maailman työllisyydestä oli 7 prosenttia. Toiseksi se tukee ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamista. Ei pidä unohtaa, että rakennusten osuus maailman energiankulutuksesta on lähes 40 prosenttia ja kasvihuonepäästöistä noin kolmannes. Siksi rakennusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävä elvytyspolitiikka on avainasemassa, kun sovitetaan yhteen talouden elpymistä ja ilmastotavoitteita.

Koronasta toipuminen tarjoaa mahdollisuuden siirtyä uuteen yhteiskuntamalliin, joka on ilmastoneutraali ja kestävän kehityksen mukainen. Kunnianhimoisen ilmastotoiminnan ei tarvitse maksaa sen enempää kuin tavalliseen tapaan tapahtuva kasvu.