Keravan Energia panostaa energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen tarjoamalla kaukolämmityksen piirissä oleville kiinteistöille älykästä lämmityksen ohjausta. Ohjauksen avulla taloyhtiöt voivat säästää lämmityskustannuksissa, parantaa asumismukavuutta ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Keravan Energia tarjoaa kaukolämpöverkkonsa piirissä oleville asuinkiinteistöille mahdollisuutta älykkääseen lämmityksen ohjaukseen. Kiinteistömonitoriksi nimetty palvelu pohjautuu Danfoss Leanheatin kehittämään huipputeknologiaan.

Älykkään lämmityksen ohjauksen avulla kiinteistöjen lämmitystä pystytään valvomaan ja ohjaamaan ennakoivasti asuntojen sisäolosuhteiden ja sääennusteiden perusteella. Palvelu säätää sisälämpötilaa automaattisesti, jolloin asuinmukavuus pysyy tasaisena ja lämmitys hoituu energia- ja kustannustehokkaasti. Lämmityksen optimointi tehostaa energiankulutusta ja vähentää lämmityksestä aiheutuvia päästöjä.

Älykäs lämmityksen ohjaus tukee Keravan Energian tavoitetta minimoida ilmastopäästöt kaikin tavoin.

Olemme pudottaneet määrätietoisesti energiantuotantomme CO2-päästöjä jo 88 prosenttia vuoden 2010 tasosta panostamalla uusiutuviin polttoaineisiin ja energiatehokkuuteen. Kiinteistömonitori on yksi keino matkalla kohti tavoitettamme eli hiilineutraalia energiantuotantoa. Sen avulla asiakkaamme voivat konkreettisesti osallistua koko Keravan ja Sipoon hiilijalanjäljen pienentämiseen, kertoo teknologiajohtaja Sami Kotimäki Keravan Energiasta.

Palvelu on tarkoitus saada alueella mahdollisimman laajaan käyttöön ja sen kustannukset taloyhtiöille ovatkin hyvin edulliset. Mitä enemmän palvelua käytetään, sitä ilmastoystävällisemmin ja edullisemmin Keravan Energia pystyy tuottamaan lämpöä. Lämmityksen ohjaukseen liittyvät päätökset ovat taloyhtiöiden vastuulla, ja usein neuvotteluita viedään eteenpäin isännöinnin kanssa.

Taloyhtiön näkökulmasta älykäs lämmityksen ohjaus on usein kustannuskysymys, sillä se vähentää lämmityskuluja ja huoltokuluja. Isännöinti ja huolto pystyvät paremmin seuraamaan kiinteistön sisäilman olosuhteita ja ennaltaehkäisemään vaurioiden syntymistä. Asukkaat puolestaan pääsevät nauttimaan paremmasta asumismukavuudesta.

Jo lähes kymmenen prosenttia suomalaisista asuu kiinteistöissä, joissa lämmitystä ohjataan Danfoss Leanheatin tekniikalla. Keravalla, Sipoossa, Soderkullassa ja Nikkilässä se on tarjolla myös kaikille yli kymmenen asunnon kerros- ja rivitaloille.

Tutustu Keravan Energian Kiinteistömonitoripalveluun!

Lisätietoja:

Keravan Energia

Teknologiajohtaja Sami Kotimäki

sami.kotimaki@keoy.fi

040 7433 706

 

Danfoss Leanheat®

Kaukolämpöyhtiöt, myyntijohtaja Tapio Miettinen

tapio.miettinen@danfoss.com

040 500 8205